L’estranya joguina

Feu clic al play, sona aquesta cançó mentre escric això:

 

      L'estranya joguina - Albert Casanova Guerrero i Aina Cabau Vallverdú

Ja em coneixeu, sóc l’Aina, educadora infantil, sento passió per la meva feina. No sóc cantant, però sí que m’agrada cantar.

Hi ha una cançó, “l’estranya joguina”. LA cançó! A l’escola en vaig aprendre moltes, i moltes de precioses, però aquesta és la que recordo amb més amor. Han passat molts anys, però mai l’he oblidat. Em trasllada a racons perduts en la memòria on sé, quan l’escolto, que era feliç.

Ara, fa uns anys que comparteixo el meu camí amb una persona que dia rere dia es fa més important per mi. L’Albert Casanova Guerrero. Ell és músic, un gran músic i millor persona. A vegades costa “conciliar” la vida de músic amb la meva, ja sabeu: horaris diferents, planificacions diferents, temps diferents, i com moltes parelles, caràcters diferents. Entre tota la diferència trobes molts, bastants, o pocs punts en comú. Nosaltres en tenim bastants, i un dels més importants, i per mi màgic, és cantar cançons de tot tipus. I de tant en tant, gravar-ne alguna.

Així que aquest post va dedicat a:

  • La bona música infantil (en concret aquella que està ben feta, amb amor i professionalitat, la que es dirigeix als nens/es com a persones que són, és a dir, amb un respecte a la música i a la persona. Cançons com aquesta, que quan la sents… l’escoltes. I t’entra per les orelles i et recorre tot el cos. I no surt, s’hi queda! Per sempre.)
  • Als dos mons (música i educació) que haurien d’anar de la mà molt més del que hi van.

Així que ara esteu escoltant una nova versió, humil i senzilla. L’Álbert als instruments i els coros, jo la veu. I recordeu, jo no sóc cantant! Però espero poder transmetre el que he sentit en gravar-la.

La cançó original és d’en Tom Paxton (Marvelous Toy) i en Falsterbo Marí en va fer l’adaptació fa temps. També La Pataqueta i The Penguins , entre d’altres.

Gràcies Albert per fer possible això, perquè ara sóc una mica més feliç que abans i això és increiblement bonic.

6 thoughts to “L’estranya joguina”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *