Transvasaments amb aigua

Avui dia 14 de març hem fet transvasaments amb aigua…

(8 dies abans…)

Dia 06 de març:
La “V”, la més petita del grup passa de beure aigua amb got amb adaptador a sense. El treu ella mateixa i beu amb el got. Tot el grup se n’assabenta i compartim aquest canvi i en parlem.

Dia 07 de març:
La “V” fa el mateix que ahir. El seu got amb adaptador ja el posem a la motxilla perquè no el necessitem.

Dia 08 de març no els veig.

Dia 09 de març:
La “V” beu del got un petit glop, torna a beure i la treu l’aigua de la boca fent-la caure per la barbeta… riu. I ho torna a fer. Els companys/es, que són més grans i fa temps que utilitzen el got, s’ho miren, algun còpia i també ho fa, riuen. Jo ja li poso poca aigua al got per controlar una mica la situació. Canviem la seva samarreta després d’esmorzar.

Dia 10 i 11 de març no els veig.

Dia 12 de març:
L’aigua cau cinquanta cops, tenen paper a prop per eixugar coses, així que cada cop que cau ells i elles encantades de la vida d’eixugar les gotes o els bassals.

Dia 13 de març:
La “V” fa trasvassaments del got al plat. Del plat al got ja és difícil i cau a la taula. Demana més aigua.
La “R” riu, i fa el mateix. Ella ja domina, quasi no en cau.
El “T” riu. Ell es dedica a posar trossets de fruita al got amb aigua i després els treu amb la forquilla. Cauen gotes i agafa paper per eixugar-les.
L'”A” riu, riu molt, gaudeix. Agafa la seva aigua i la glopeja fent soroll. Se l’empassa i comença a fer trasvassaments del got al got de la seva companya.
El “G” riu mirant-los i em demana aigua per posar-ne més al got. Quan la poso, se la beu.

RESUM: desprès de veure com a cada esmorzar, últimament, l’aigua anava del got al plat i del plat al got i del got a la taula i després al terra i “vull més aigua” i omplien el got i bebien un glop i de nou a la taula, al plat, al terra i després de cada vessament eixuguem amb paper, que divertit eixugar també! “em poso més aigua, vale?”, aigua de nou, glop, glopeig, me l’empasso, o potser la tiro al got, agafo la fruita: oh, uns trossets petits! Els posaré a l’aigua, a veure què passa. I un cop estan a dins els miro, ara podria agafar-los amb la cullera, posar-los al plat de nou, tornar-los a tirar a l’aigua. Quins esquitxos, que divertit! M’encanta omplir d’aigua el got i vessar-la al plat!

D’acord, m’ha quedat clar:

M’estan mostrant una necessitat!
Volen fer transvasaments amb aigua!

Han participat edats des de 1 any i dos mesos als quasi 3 anys.

Han fet transvasaments amb aigua en un ambient preparat i segur, utilitzant materials correctes per a fer-los.

He trobat el moment aviat. Hem satisfet la necessitat, i molt probablement repetirem aviat. I el “G” que reia mirant els demés però ell l’aigua se la bebia, no ha volgut participar i ha estat arrossegant cadires per la sala mentre els demés acabaven xops.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *